29

11
2019
DE DOCENT A DOCENT
Posted By : Bye Bye Group / 35 0

Professors, vigilants, consellers, psicòlegs, pares, mares, metges, detectius... Són moltes les facetes que els docents cobreixen en el seu dia a dia a l'aula, però fora d'ella a més, alguns s'han atrevit a conquerir el paper en blanc per compartir amb nosaltres les seves vivències, trucs i anècdotes més curioses. Vols conèixer la labor dels teus companys de professió? No et perdis aquests cinc llibres escrits per docents i per a docents!

 1) El coraje de enseñar

Una guia emocional escrita en primera persona i de manera autobiogràfica pel seu autor, un professor jubilat. A través del seu llenguatge senzill, proper i acurat, el lector s'impregnarà d'esperit de superació de totes aquelles persones que es dediquen a la docència. A més, descobriràs els secrets per millorar durant el teu dia a dia desenvolupant les tasques educatives.

Autor: Parker Palmer. Editorial: Sirio

 2) El lazarillo de Torpes

Miguel Sandín, docent de Filosofia i Historia a Secundària, presenta la seva novel·la escrita en primera persona destil·lant humor en totes les seves pàgines. Està protagonitzada per Ulpiano, professor de la perifèria madrilenya al que li ocorren divertides anècdotes quan entra per la porta de la seva classe. Experiències amb les quals molts docents es sentiran identificats, ja que són més freqüents del que poden semblar a priori.

Autor: Miguel Sandín. Editorial: La esfera de los libros

 3) Alas de mariposa

Quan Jesús Nieva va jubilar-se, va decidir escriure una novel·la autobiogràfica amb la que quedesin reflexats els seus més de 30 anys com a docent. Una obra ideal per comprendre que ensenyar no és només impartir classes a les aules: també porta implícit una feina de comprensió profunda i personal per cada alumne.

Autor: Jesús Nieva de Ozcoz. Editorial:  Arzalia Ediciones

4) Dilo en voz alta y nos reímos todos

Estem acostumats als manuals perquè els alumnes superin l’ESO i el Batxillerat pero, i si es dirigissin al professorat en comptes dels alumnes? Aquest llibre recull les diferents anècdotes i experiències que ha viscut el seu autor a les aules on ha impartit classes com a docent.

Autor: Fernando J. López. Editorial: Ediciones Martínez Roca

5) El niño filósofo: cómo enseñar a los niños a pensar por sí mismos

Una guia per docents i famílies amb la que l’autor, professor de Filosofia a l’escola Sadako de Barcelona, reflexiona sobre l’importància d’aquesta assignatura en l’educació infantil. Segons la seva opinió, ajuda a formar ciutadans més lliures i crítics. El llibre s’estructura en dues parts: la primera, una extensa reflexió sobre per què la filosofia hauria de ser matèria obligatòria en totes les etapes educatives, i la segona, on es recull l’opinió de 14 filòsofs sobre qüestions relacionades amb el desenvolupament infantil.

Autor: Jordi Nomen. Editorial: Arpa.

6) Aprender jugando

Les autores de l’excitòs blog “2 profes en apuros” reuneixen amb aquest llibre una sèrie de jocs i activitats per posar-los en pràctica i treballar diferents matèries (matemàtiques, ciències, anglès...), tant a l’aula com a casa, de manera divertida. Aquestes activitats, que es poden realitzar amb objectes quotidians, estan pensades, a més, per ser adaptades a les diferents necessitats de cada individu.

Autor: 2 profes en apuros. Editorial: Grijalbo.

7) Ser maestro

Aquest professor d’educació infantil i primària a Madrid va adonar-se que els mètodes tradicionals de l’educació no es corresponen amb els reptes i exigències a les que s’hauran de confrontar els estudiants en un futur. Per això, va decidir provar noves eines pensades per les particularitats de cada nen. Ara ens ofereix els coneixements i les tècniques que utilitza perquè altres puguin servir-se d’elles.

Autor: Raúl Bermejo. Editorial: Plataforma Editorial.

Esperem que puguis sentir-te identificat amb algunes de les anècdotes que recullen aquestes obres, així com que puguis adaptar algun dels consells que s’hi troben! =)

 

0 Comentaris
Deixa el teu comentari