09

12
2019
VISITES IMPRESCINDIBLES DE BERLÍN
Posted By : Bye Bye Group / 34 0

Berlín, una de les capitals europees per excel·lència. Una ciutat de contrastos, amb les seves grans avingudes i edificis però amb un toc clàssic que conserva l’essència del després de la Segona Guerra Mundial. Impossible avorrir-se a aquesta ciutat gràcies a les mil cares que ofereix; cultura i oci per a tots els públics.

Així doncs, hem preparat una llista dels que creiem que són els 10 llocs que no pots perdre’t!

1) La porta de Brandenburgo

Es l’emblema de Berlín i possiblement el monument més emblemàtic d’Alemanya, ja que representa la unitat del país després de la caiguda del mur de Berlín. És, en l’actualitat, el centre dels actes més representatius, però durant 40 anys, amb la divisió de la ciutat, va mantenir-se en terra de ningú i no es podia visitar. Va ser al 1989 quan va tornar a reobrir-se amb una gran festa de reunificació.

2) Mur de Berlín

Una icona que recorda la història de la ciutat. Gran part del mur va ser destrossat pels berlinesos que expressaven així el seu desfogament contra tants anys de divisió. Malgrat això, es conserva alguns tram del seu traçat. Més d’un km de recorregut on s’han plasmat obres de nombrosos pintors i artistes, però sens dubte la més famosa de totes és la de “El Beso Mortal”, reproducció d’una fotografia d’un petò de 1979 entre el líder soviètic Breznev, i el d’Alemanya Oriental, Honecker. Un petó a la boca que representa l’amistat entre dos països que es va acabar deu anys després amb la desaparició de la Unió Soviètica. La pintura del petó, del rus Dimitri Brúvel, sempre està concorreguda i és la visita que més trets de selfies suscita a tot Berlín.

3) El Checkpoint Charlie

El Checkpoint Charlie és en l’actualitat una de les visites més populars de Berlín, tot i que no és exactament igual a l’original, si que ho reprodueix fidelment. Ara només s’utilitza per treure fotografies a costat dels sacs de terra i els abanderats soldats americans. Per això últim, i si vols sortir a la fotografia amb un d’ells, hauràs de pagar una tarifa (uns 3€ aprox). A més a més, a costat hi ha un museu en el que s’exposen fotografies i imatges de la història del mur.

4) Postdam

Situada a uns 20 km al sud oest de Berlín, Postdam ofereix una combinació perfecte entre art i natura. No és una ciutat massa gran, però té molts tresors arquitectònics que mereixen la pena conèixer. Alguns dels llocs més interessants són els següents:

- Palau Sanssouci: Considerat com el “Versalles alemà”, mereix la pena gaudir d’un passeig sense pressa pels preciosos jardins que l’envolten.

- Barri holandès: Conegut carinyosament com el “petit Amsterdam"” gràcies a les seves construccions amb maó vermell perquè els treballadors holandesos es sentissin com a casa després del seu trasllat a Postdam al segle XVIII.

- Palau Nou: L’enorme edifici renaixentista del Palau Nou (Neues Palais) destaca per la seva sòbria aparença formada pel maó vist i per la bonica cúpula de coure color verd que la corona.

5) Camp de concentració de Sachsenhausen

Creiem que és imprescindible la visita d’un camp de concentració durant la teva estada a Berlín. Concretament, el de Sachsenhausen, ubicat a la població d’Oranienburg, va ser construït pels nazis al 1936 per confinar o liquidar massivament a opositors polítics, jueus, gitanos, homosexuals i, posteriorment, a presoners de guerra i testimonis de Jehovà.  Alguns dels llocs més rellevants a l’hora de realitzar la visita són els següents:

- Barraca 38: Ubicada a la zona coneguda com “Camp Petit”, és un museu que pretén il·lustrar la vida dels presoners jueus durant la seva estada al camp. Encara es pot notar l’olor a cremat degut a l’incendi provocat per alguns antisemites l’any 1992.

- Edifici de les cel·les de càstig: Es tracta d’un edifici que va servir com a presó del camp i la Gestapo. Allà, a més de tancar els presoners més importants, els torturaven i mataven sense pietat.

- Barracons destinats a l’enfermeria: No és cap secret que als camps es van realitzar milions de crims mèdics, amb els que s’esterilitzava de forma forçosa, es mataven Una experiència emotiva que recomanem realitzar-la amb l’acompanyament d’una guia per enriquir-la.

Aquesta llista ha estat realitzada seguint un planning per un viatge a la capital alemanya d’uns 5d/4n, que creiem que és més que suficient per conèixer-la i gaudir-la com necessita! Fem les maletes? =)

0 Comentaris
Deixa el teu comentari