16

12
2019
5 APPS PER ALUMNES AMB DIFICULTATS D’APRENENTATGE
Posted By : Bye Bye Group / 27 0

Les següents apps per a mòbils tenen com a finalitat ajudar a desenvolupar i millorar l’aprenentatge dels alumnes amb algunes dificultats  especifiques d’aprenentatge (DEA): dislèxia o trastorn per dèficit d’atenció amb o sense hiperactivitat (TDA o TDAH).

1- Modmath:

La diagrafia es un trastorn que afecta a la coordinació entre els músculs de braç i mà. És per això que, perquè puguin resoldre problemes matemàtics sense utilitzar llapis ni paper, neix la app Modmath; permet escriure problemes a la dreta de la pantalla tàctil d’un Ipad i resoldre’ls  utilitzant el panell tàctic. A més, poden guardar-se al núvol(en Dropbox, per exemple, o enviar-se per mail).

2 - Voice Ream Reader:

Una app pensada tant per nens com per adults amb problemes de lectura com dislèxia, dèficit d’atenció o hiperactivitat. Reprodueix els textos que apareixen a la pantalla amb una veu sintetitzada (PDF, documents de Word, llibres electrònics entre d’altres.

3 - Tembo, el petit elefant

Aquesta aplicació facilita l’aprenentatge de la lectura dels més petits i respecta els paràmetres de la inclusió educativa, pel que permet adaptar la lectura del conte a la capacitat de cada alumne, siguin quines siguin les seves necessitats d’aprenentatge. L’app està pensada per Iphone i Ipad per nens majors de 3 anys.

4 - TDAH Trainer

Pensada per dispositius amb sistema operatiu Android, pretén millorar les funcions cognitives afectades pel trastorn per dèficit d’atenció i hiperactivitat (TDAH): l’atenció, el raonament perceptiu, el càlcul i la fluïdesa verbal. L’aplicació està basada en el mètode TCT dissenyat pel Dr. Kazuhiro Tajima, psiquiatra expert en TDAH que consisteix en un entrenament cognitiu diari de 10 minuts, mitjançant la realització d’activitats i exercicis variats. Actua sobretot a les següents àrees cognitives: l’atenció, la memòria, el càlcul, el raonament i la coordinació visual – motora.

5 - Alex aprèn a ordenar

Ideal per treballar l’atenció i la capacitat de concentració dels nens, resulta de gran ajuda pels que pateixen trastorn d’atenció amb o sense hiperactivitat (TDA o TDAH). A més, impulsa a l’estudiant a desenvolupar la lògica i classificar objectes a les categories que corresponguin. L’aplicació ofereix quatre nivells de velocitat per adaptar-se a l’edat de l’alumne i al seu nivell d’habilitat amb les mans.

Coneixes més aplicacions amb aquesta finalitat? Esperem que l’aplicació d’aquestes eines pugui ajudar a millorar als teus alumnes! =)

 

 

 

 

 

0 Comentaris
Deixa el teu comentari