16

03
2020
Plataformes gratuïtes per aprendre a través de videoconferències
Posted By : ByeByeGroup / 67 0

Amb la tecnologia que tenim a l'actualitat, que no puguem rebre classes de manera presencial a l’aula ja no és un problema. Existeixen diverses maneres d’aconseguir que l’alumne no perdi part del seu progrés educatiu en casos d’excepcionalitat; entre elles destaquen les plataformes de videoconferència. Aquestes eines permeten una interacció directa, quasi un ‘cara a cara’ encara que a través de la pantalla i, a més, aporta facilitats per compartir documents o recursos online.

Anymeeting

Amb un màxim de 6 persones convidades a la conferència,  té com a característica la possibilitat de compartir pantalla, és a dir, el docent pot visualitzar documents de manera simultània amb els alumnes i transmetre’ls els coneixements de manera ràpida i eficaç.

Google Hangouts

L’únic requisit per fer-ne ús és tenir un compte de gmail. A l’opció de xat poden citar-se fins a 100 participants però a la de videoconferència només 9. L’avantatge? Pot utilitzar-se des de qualsevol dispositiu; portàtil, tablet o smartphone i permet una interacció personalitzada amb l’adaptació de sticks i gifs.

Skype

Una de les eines més conegudes per realitzar videoconferències. Amb xat incorporat, és ideal per interactuar amb els alumnes mentre s’envien recursos o tasques per treballar aquests dies conjuntament amb els docents. A més, té una opció dissenyada exclusivament per la divulgació de coneixements educatius anomenada ‘Skype in the classroom’.

Zoom Meeting

La seva versió gratuïta ofereix l’opció de programar una videoconferència i agregar un assumpte a la reunió. Només cal enviar un enllaç URL als usuaris que es vulguin incloure al grup i a més, disposa d’un botó per convidar als participants que no hagin rebut l’enllaç. Fins a 100 alumnes poden accedir a les classes en línea a través d’aquesta eina, compartir fotografies, realitzar captures de pantalla i compartir qualsevol arxiu a través de Google Drive o Dropbox. És compatible amb qualsevol sistema operatiu.

Riot

Aquesta eina té suport per dispositius mòbils iOS, Android i ordinadors amb tots els sistemes operatius, a més d’una versió web. Permet realitzar videoconferències, trucades amb veu, intercanviar arxius i xatejar. La comunicació a través d’aquesta plataforma està descentralitzada i les converses encriptades, pel que garanteix un alt grau de privacitat.

Així doncs, esperem que aquestes plataformes gratuïtes permetin, d’una manera diferent, avançar en les diverses matèries i que els alumnes no perdin el ritme ni els coneixements que es faciliten a l’aula.

 

 

 

 

0 Comentaris
Deixa el teu comentari