10

12
2020
6 claus per tornar a les classes, mestre! =)
Posted By : Root Admin / 92 0

Tornar a l’escola després de les vacances d’estiu pot ser emocionant, però també un moment difícil tant pels alumnes com pels professors. Aquest any ha sigut molt diferent per a tots, les vacances han vingut despres d’un confinament llarg, i d’un periode d’incertesa referent a l’ensenyament. Ben segur que aquest any la tornada será més intensa, i tot i que l’estiu és un moment per descansar i renovar-se i, tornar a començar el curs escolar proporciona als mestres l’oportunitat de fer petits reajustaments o canvis significatius a la seva forma de preparar les classes.

Així doncs, us volem proporcionar algunes de les claus que són interessants tenir en compte per la tornada a l’escola.

Utilitzar l’experiència

L’experiència és la millor eina d’aprenentatge. Els professors més veterans diuen que s’aprèn més les primeres setmanes com a docent, que en tot el temps dedicat a preparar-se per ser professor. Aplicar totes les vivències recollides durant els anys, sempre és un valor segur.

Deixar enrere les idees preconcebudes

No hem de començar un nou any escolar amb idees preconcebudes. Cada estudiant que entra a l’aula es mereix l’oportunitat de començar de zero, no s’hauria de transmetre la informació sobre com es comporta un estudiant o una classe en particular. Cada classe i cada estudiant és únic, i un professor diferent pot obtenir un altre comportament per part dels mateixos estudiants.

Proposar-se reptes

Per motivar als alumnes, és positiu que els professors es fixin una sèrie d’expectatives o metes que hagin d’assolir, sense oblidar-se’n de les seves pròpies.

Aconseguir tenir un conjunt de reptes compartits ajudarà a treballar en equip per obtenir els objectius marcats.

Estar preparat

La docència no és una tasca de 8:00 a 15:00 com molta gent de fora de l’àmbit de l’educació pensa, es necessita molt temps extra i preparació per realitzar la feina amb eficàcia. És per això que, per començar el curs al 100%, l’idoni és que es preparin amb temps les classes i fer una bona gestió dels continguts a ensenyar durant el curs.

Definir el to adequat

Els primers dies i setmanes de classe definiran el tò per la resta del curs escolar. Per tant, s’ha d’aprofitar  l’oportunitat dels primers dies per establir una relació solida amb els estudiants, i al mateix temps demostrar qui és el responsable.

Comunicar-se amb els pares

Aconseguir que els pares confiïn amb el professor és primordial. Fer un esforç per comunicar-se amb ells durant les primeres setmanes pot comportar fonamentar una relació de confiança que farà que tot sigui més fàcil.

Realitzar una excursió per fomentar la cohesió de grup

Els primers dies de curs, proposem realitzar alguna sortida o activitat en la qual s’hagi de treballar en equip entre alumnes i professors. Pot ser una bona oportunitat per establir lligams i conèixer millor als companys amb els quals compartiràs tot un any lectiu.

Esperem que la pràctica d’aquests consells facin més fàcil la tornada a les classes i s’estableixi una fantàstica relació professor – alumnat.

 

0 Comentaris
Deixa el teu comentari