10

02
2022
Un Scaperoom per derrotar al Coronavirus amb sumes i restes
Posted By : Root Admin / 90 0

Amb l’objectiu d’augmentar la motivació dels estudiants de primària a l’àrea de les matemàtiques, dos docents han dissenyat un scaperoom online que convida a trobar una cura per la Covid-19 mitjançant operacions de càlcul.

‘El misterioso caso del virus’ com a repte online, introdueix reptes com sumar, restar, multiplicar i dividir amb diferents xifres. Una proposta que està pensada perquè els docents puguin posar-la en pràctica o s’inspirin per fer més atractives les classes. A més, és compatible amb dispositius mòbils, ordinadors i tablets.

Per situar-nos a la història, han elaborat un document on explica la història i a més, han adjuntat un vídeo que explica pas per pas l’incident i com evitar el contagi. És a dir, també és pot utilitzar com a recurs per explicar als nens com s’ha desenvolupat la situació i com es pot impedir la infecció.

El joc compta amb dos reptes; un que està pensat per alumnes de 3r de primària on han d’anar superant diferents operacions matemàtiques fins a arribar a una pantalla on hi apareix un codi. Aquesta pantalla és a demostració que l’alumne ha aconseguit superar el repte i per tant, ha de fer una captura de pantalla per enviar-li al seu docent. El segon repte és opcional i s’orienta a alumnes amb un nivell un pèl més avançat. Hauran d’esbrinar els interrogants que apareixen a les operacions i resoldre el codi que els permeti sortir del museu. Un cop resolt el joc, apareixerà una pantalla amb el codi, el repte superat i 20 punts extres.

Tot i que aquesta és la normativa proposada pels seus creadors, la repartició dels punts dependrà del professorat; la proposta base és que 100 punts siguin equivalents a pujar un punt de la nota de la matèria.

Estàs a punt? Agafa paper i boli i ajuda a evitar el contagi del Coronavirus!

 

Si us agraden els scaperooms, i creieu que als vostres alumnes els podrien motivar, tenim un gran ventall d’ofertes.

Tenim l’opció de traslladar-nos al vostre centre i poder salvar el mòn entre tots, que us sembla la idea?

0 Comentaris
Deixa el teu comentari