Com si fos necessari 10 raons per viatjar…Cada una d’aquestes ja es suficient per si mateixa per fer un viatge!

A continuació us oferim una sèrie de raons per les quals viatjar es atrevir-se a aprendre:

1.      Viatjar és descobrir

Som una grup divers que habita pràcticament tots els racons de la Terra. Tots hem crescut de maneres diferents i hem desenvolupat diverses cultures i tradicions. Recórrer món i viatjar implica descobrir noves i precioses cultures, conèixer antigues creences i escoltar histories fascinants sobre la vida en diversos entorns de les persones que allà hi viuen.

2.      Viatjar és explorar

Puja fins dalt de les muntanyes per admirar vistes espectaculars, passeja per carrerons empedrats en busca de detalls, admira arquitectures…cada un dels llocs on viatges és únic i t’està esperant per a que el descobreixis.

3.      Viatjar és sentir

Durant els teus viatges, es possible que en alguns moments sentis emocions, ansietat, entusiasme, nostàlgia o alegria…Amb aquesta muntanya russa emocional de sentiments podràs iniciar un viatge trepidant pel teu interior.

4.      Viatjar és independència

Viatjar és una experiència única. És aprendre a volar del niu i a cuidar de nosaltres mateixos. Resoldre problemes de convivència, o a superar obstacles que no teníem previstos.

5.      Viatjar és connectar

Crear connexions amb els companys de classe no només enriqueix la teva experiència, si no que també amplia la teva xarxa de contactes. Esforçar-te per connectar amb les persones que t’envolten es bàsic, ja que mai se sap les oportunitats que podrien sorgir.

6.      Viatjar és entendre

Quan has menjat tapes al País Basc, t’has banyat entre tonyines al Delta o has viscut 5 dies al ritme accelerat de Madrid, et converteixes en part d’un club especial de gent que veu el món d’un altre manera. Has viscut experiències fora del teu entorn conegut, i has vist que cada ciutat i cada comunitat son únics. Comprens que les diferencies que hi ha entre les nostres vides son el que ens fan interessants, i que els riures, les histories i els valors que compartim ens recorden que som pràcticament iguals.

7.      Viatjar és estudiar

Els viatges ens permeten desenvolupar el nivell educatiu, sobretot si anem a destins amb un idioma diferent al nostre. Aprendre i comprendre la historia d’allà on anem, gaudir de l’arquitectura i la sociologia ens facilita l’aprenentatge comprenent d’allà on venim.

8.      Viatjar és comunicar-se

Estem acostumats a conversar amb les persones del nostre entorn, però viatjar, i no només a l’estranger (que ens obliga a parlar en un altre idioma), significa aprendre a comunicar-nos de veritat. Aprendre a parlar amb la gent local, amb educació i cura. Tenint en compte els gestos, les expressions orals, així com els col·loquialismes locals.

9.      Viatjar és un repte

Pot ser intimidant si no viatges amb freqüència i et trobes en una part del món en la que mai has estat, però això ho fa molt més gratificant. Posar-se una meta, potser passejar pel bosc de Oma, o pujar al Teide, i buscar informació per esbrinar com fer-ho realitat. Es com resoldre problemes matemàtics, però molt més emocionant.

10.   Viatjar es aprendre

Mes enllà d’una simple oportunitat per estudiar i viure experiències interessants, s’ha demostrat que viure experiències fora de la nostre zona de confort fa que desenvolupem una consciència de nosaltres mateixos mes forta i saludable. Sovint, les experiències que vivim en els nostres viatges ens permeten trobar respostes a aquestes preguntes eternes: “¿Qui ets?” “¿Que vols fer amb la teva vida?”, i això ens pot ajudar a modelar un futur per a nosaltres.